Magyar Trendi Klub

A Magyar Trendi Klub (mtklub.hu) cikkeinek archívuma.

Kövesd a frissítéseket!

Friss topikok

A csúcsra törő bankár

2007.05.31. 19:49 mtklub.hu

 Talán hallottatok róla, hogy Jelinkó Attilának sikerült feljutnia a Mount Everestcsúcsára. Ezt, az önmagában jelentősnek tűnő fegyvertényt sajnos nem tudjuk mennyire árnyékolják be az elmúlt években elszaporodott, Bruce Willis-filmekbe illő durva bankrablások s egyéb kellemetlen tényezők (pl. a túlpörgetett gázszámlával reklamálók). Mivelhogy (ezt még nem említettem) emberünk bankár.

Azt, hogy mennyire motiválták ezek a hatások az amatőr sportembert abban, hogy ilyen messzire vándoroljon, nem tudom, de gyanítom, hogy az, aki erre képes, nem csinálja össze magát egy handabandázó kispesti macsó miatt. Egyrészt nem hiszem, hogy egy ilyen tett (s az erre való felkészülés) után bárki/bármi ijesztő lehet, valamint olyan szinten hozhat lelki/szellemi harmóniát, nyugalmat, hogy azt nehéz már utána összetörni.

Aki érdeklődő, és utána olvas, tehet savanyú megjegyzéseket, miszerint hősünk nem a legnehezebb útvonalon jutott a méltán hírös hegy tetejére. Valamint (irigységét nem titkolva) szóvá teheti a jelentős pénzösszeg (állítólag 60-80 ezer dollár) „elpocsékolását”, de én úgy gondolom, méltán lehet büszke akármelyikünk, ha meglengetheti a magyar zászlót (vagy ha épp nincs nála, valamelyik karját) a Mount Everest tetején, s amíg nem törvényszegéssel keresi meg a pénzt, felőlem mindenki arra költi, amire akarja. Lényegesen szimpatikusabb ez a fajta „pazarlás”, mintha luxusprostik korbácsolásával vezetné le barátunk a feszültséget. Arról nem is beszélve: ha tehetnénk, melyikünk ne menne világ körüli utazásokra, drága, az átlag magyar számára elérhetetlen helyekre, és vajon ki választana közülünk ennyire embert próbáló kikapcsolódást?

Biztos, hogy a dolog nem világraszóló szenzáció (megmászta már a hegyet féllábú, illetve mindenféle oxigénpalacktól mentes sportember is), de én örülök. Megnyugtat, ha valaki így teszi tartalmassá az életét, s hozzám képest biztos, hogy tud valamit a srác (hegymászásból). Respekt! Több ilyen nénit/bácsit a bankokba!

A mai hírekben szerepelt még: George Michael budapesti koncertje (ez kicsit sem érdekel), illetve, hogy a Hooligans közös nótát tákol össze a Black Eyed Peas-szel (képtelen vagyok eldönteni, hogy ez jó, vagy rossz hír, talán majd az idő meghozza a választ).

Toge

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://mtklub.blog.hu/api/trackback/id/tr772187827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása