Magyar Trendi Klub

A Magyar Trendi Klub (mtklub.hu) cikkeinek archívuma.

Kövesd a frissítéseket!

Friss topikok

Segíthet a következő terhességben

2007.09.06. 12:13 mtklub.hu

 Egy sztereotip füstös kis szegedi kocsmában beszélgettünk Tomikával, az idén nyolcadszorra megrendezett Nyári Ifjúsági Játékok, vagyis a zentai fesztivál egyik rendezőjével. Ő a fesztivál történetének kezdetétől a Kisszínpad rendezésével foglalkozik, feladata emellett sok mindenre kiterjed, rálátása így olyan az eseményekre, mint Benedeknek, mikor még Ratzinger volt a katolikus egyház ügyeire. Kérdeztük arról, hogy látta az idei fesztivált, a minden évben felröppenő pletykáról, hogy jövőre nem lesz megrendezve (nem engedi a város, megveszi a Sziget, a kanizsai zsidók viszik tovább stb. verziókban), illetve a kisebb médiafigyelmet kiváltó verekedős ügyről is. Az Mtklub olvasóinak szíves megértésével mindent szó szerint közlünk.

- Izgulsz?

- Höháhhá! Sörözünk, nem?

- Igen, ahhoz kell a papír meg a toll. No mondd csak el a világnak, te hogy láttad a fesztivált? Milyen volt, tőmondatokban és adatokban.

- "Érdekes". Komolyra fordítva a szót: meglehetősen érdekes. Alapjában véve jól sikerült, csak egy bukta volt: a nap.

- Eddig az eső volt a probléma.

- Jaja! Idén átalakultunk, most már a nap hódít! Haha! Délután a nagy hőség miatt kevés volt a látogató. Este a várt szám bejött, a fogyasztói társadalom vékonyabb rétege: kurva kevesen voltak.

- Én ezt nem vettem észre. Szerintem voltak rendesen.

- Tavalyhoz képest voltak kevesen. Ami ütött: a 0. nap bejött az Aurora miatt, ez meghatározta a fesztivál kezdetét, sokan ezért jöttek le sátrazni. (Ugyanis a 0. napon csak négy napos jeggyel lehetett részt venni. A szerk.) Nem egóból, de: a Kisszínpad, avagy más néven a Gyüdi Sanyi Színpad miatt! Ezen kívül a szerda és a péntek volt jó nap, a nagyszínpados fellépők miatt: Alvin, Anima, Kárpátia....

- Apropó Kárpátia! Másnap azt hallottam, hogy akkora tömegverekedés volt, még a polgármester is kijött megnézni, van-e terrorveszély! Hazaérve meg az index.hu-n láttam furcsaságokat.

- Ööö.. megcáfolnám a másnapi téves infót! Szerencsére nem tömegverekedés volt, hanem csak egy átlag magyarországi kispolgárt ütöttek le a kedves magyarbiztonsági őrök.

- Magyarok?

- Persze! Több szerb biztonsági volt, de ebben az esetben épp magyarok a szereplők. A megvert nemszegedi nemorvos esetéről nem tudok semmit, hülyeséget meg nem akarok mondani. A másik sztorit viszont halljátok első kézből. Toroczkai enyhén illuminált állapotban az oly híres és közkedvelt Kárpátia zenekar koncertjén vette a bátorságot, hogy az így is oly magas kordon fölé emelkedjen. Bátorsága nem ismert határokat, így ezt háromszor megtette, negyedszerre viszont a hatalom visszaütött.

- Azt tudták az őrök, hogy kicsoda ő?

- Nem. Ez már mind pletyka, vagy hazugság.

tomika.jpg(Kérdő tekintetemre - én ezt mind nem így olvastam Toroczkai lapján - a sebtiben megörökített testhelyzetet veszi fel.)

- Ez már politika, azt tudod? Kárpátiát szereted?

- Nem!

- Halál reád!

- Éljen a Kárpátia! Elmondom, miért nem szeretem őket. A hasonló bandák, mint a Fejbőr, a Magicseri vagy a Romantikus Erőszak elmennek akármilyen kis faluba fellépni, ilyen általános közönségű fesztiválon nem lépnek fel. Szívesebben megmaradnak a szubkultúrájukban, meg tán kerülik a felesleges konfliktust. Amúgy hívnánk őket. De a Kárpátia mögött egy profi menedzserstáb áll. Minden fesztiválon ott vannak, egyébként meg stadionokat töltenek meg. Kis buli nem buli. Ők a zenekar. Talán az őszödi-őszi események óta ez már nem szubkultúra, ezt a szelet fogják a vitorlájukba. Amúgy zeneileg a Kárpátia frankó.

- Megenyhültem. Lesz-e jövőre Játékok? Én már akkor lennék megijedve, ha valamelyik évben nem rebesgetnék a fesztivál halálát.

(Elgondolkozik, fogalmaz: nyilván, mint minden évben, most is van némi alapja a pletykáknak: vannak nehézségek.)

- A Kedves Olvasóknak csak azt tudom üzenni: ne felejtsétek el soha Zentát, és ha nem is ilyen színekben, nevek alatt, de még biztosan találkozunk az elkövetkező években is a hírhedt Népkertben!

- A Népkertben? Ez csodás! No de mi lesz a fantasztikus Emlékművel?(A fesztivált eléggé akadályozó módon egy különböző méretű oszlopokból álló kompozíciót helyezett el a város a Népkertben, amelyről mindenki azt hitte, valami emlékmű lehet, de kiderült, valójában a játszótér része.)

- A máris hírhedt emlékmű marad a helyén, különösen tudom ajánlani azon pároknak, akik közt nagy a magasságkülönbség. Vagy a lány nagyigényű. Emellett a jógázni kívánó fiatal anyukáknak is felhívom rá a figyelmét. Segíthet a következő terhességben.

- Gyalázzák meg? Mire is műemlékeztet?

- A kivitel a mohácsi emlékműre hajaz. Az eredeti ötlet: alkossunk minél groteszkebb és abszurdabb létesítményt, ami megnehezíti a Kisszínpad felépítését! Köszönet a zentai önkormányzatnak. Egyébként a játszótér része, és az önkormányzat nem rosszból tette oda, ahova, csak nem gondoltak bele, hogy zavarhat. Amúgy felújítják az egész Népkertet. Hátha nem lesz a Játékok rovására!

- Jövőre tervek?

- A kisszínpad neve Gyüdi Sanyi színpad lesz. Jövőre már nem kell annyit magyarázkodni. Terv még visszahozni közönséggyanús zenekarokat, akik az eddigi Játékokon beváltak, mint a Tankcsapda, a Kispál, a Quimby...

- Ricse?

- Nem terv, de ki tudja?

- Vágtázó Csodaszarvas?

- Mindenféleképpen! Ha Grandpierre Attila nem lesz külföldön agyfesztiválon, mint idén.

- Mtklub?

- Le a kalappal! Nagyon jó volt!

- Jövőre is lesz?

- Duplázzatok rá srácok, mert benne van simán!

- Ezzel a pozitív kicsengéssel meg is köszönöm az interjút, veszek neked még egy sört és nálunk alszol. Szevasz!

 

Kapcsolódó írások:

A Magyar Trendi Klub zentai működéséről

Tudtad-e, hogy Szeged városa egyszer megszállta Zentát?

Az index kamu cikke a HavariaPress kamu jelentése alapján, megvert "orvos"-ügyben.

Amit mi tudunk megvert "orvos"-ügyben.

Toroczkai László honlapján már sajnos nincs fenn az a blogbejegyzés, amelyben azt írta: a szerb biztonsági őrök felismerték és erre megverték.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú tomika délvidék mtklub

A bejegyzés trackback címe:

https://mtklub.blog.hu/api/trackback/id/tr682189013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása