Magyar Trendi Klub

A Magyar Trendi Klub (mtklub.hu) cikkeinek archívuma.

Kövesd a frissítéseket!

Friss topikok

Köszöntő

2005.01.01. 11:19 mtklub.hu

Üdvözlet Mindenkinek!

A Magyar Trendi Klub egy olyan kulturális honlap, melynek legfőbb feladata a magyar kultúra minden szegletének megismertetése és népszerűsítése az idelátogató, információra éhes látogatóval.

A mai multikulturális világban, Európában - főként a technikának köszönhetően - bármilyen kultúrkörrel megismerkedhet az érdeklődő, és beleáshatja magát abba, ami érdeklődésének leginkább megfelel. Gyakorlatilag az adott kultúrával kapcsolatos végtelen számú használati és ajándéktárgy, helyi ruházat, zene, könyv, stb. beszerezhető. Szokásaikat, történelmüket, építészetüket, nagy gondolkodóikat, feltalálóikat, sportolóikat kisebb-nagyobb, esetenként nulla energiaráfordítással megismerhetjük. Manapság egy népnek, kultúrkörnek saját érdekében is áll, hogy népszerűsítse és bemutassa ezeket saját tagjainak és az egész világnak is. A legfontosabb azonban, hogy ezek a népek büszkék saját kultúrájukra, szokásiakra, nagyjaikra és ezt a büszkeséget örömmel teli szívvel mutatják meg az egész világnak. Ki ne hallott volna a francia borokról, a londoni emeletes buszokról, a holland szélmalmokról, a német sörökről, szenvedélyes latin táncokról és megannyi felsorolhatatlan híres-neves dologról, melyek léte, hatása az egész világon ismert?

És mi a helyzet velünk?

Ha ez az egész egy nagy verseny lenne, netalántán egy Olimpia, melyen minden nemzet képviseltetné magát, volnának, akik folyamatosan a végsőkig fej-fej mellett küzdenének a jobb eredmény érdekében, és sajnos volnának olyanok is, akik a sor végén kullognának. Ez nem minőségi vagy mennyiségi kérdés. A lényeg a harc, a küzdelem és a verseny szelleme. Egy sportolónak saját lelkével, önmaga erényeivel és hátrányaival kell legfőként tisztában lenni, és ennek megfelelően fejlesztenie magát, gazdálkodni energiájával. Mit tudunk mi mutatni magunknak és a világnak? Tudunk-e annyit hozzáadni e bolygó népeinek sokszínűségéhez, hogy hiányolnának minket a palettáról, ha egyszer csak eltűnnénk a Föld színéről? Ismerjük-e saját kultúránkat annyira, hogy helyt álljunk ebben a képzeletbeli versenyben és büszkén, örömmel meséljünk magunkról és elért eredményeinkről? Sajnos egy kicsit lemaradtunk. Mindenki örül, ha például egy-egy sportolónk jó eredményt ér el, büszkén énekeljük a Himnuszt és lobogtatjuk zászlóinkat. Miért csak ilyenkor élhetnénk át ezt a felemelő érzést?

Milyen jó lenne, ha bárhol is járván a világban a "magyar" szót meghallva egy vidám, életerős és büszke nép jutna az emberek eszébe, ami rengeteget adott Európának és az egész világnak!

Valamennyien, mikor elhagyjuk országunk határait, vigyünk valamit magunkkal, amitől mások vagyunk, amivel egy kis többletet nyújthatunk a velünk kapcsolatba kerülőknek! Fontos, hogy ne maradjunk le ebben a versenyben, fontos, hogy tisztában legyünk önmagunkkal.

Ezen a honlapon folyamatosan bővülő információ található azon remek dolgokról, ami magyar és a magyarsággal kapcsolatos. Célunk, hogy minél több érdekes, meghökkentő, gyönyörködtető, elgondolkodtató, mulatságos, hasznos információkat nyújtsunk az idelátogatóknak. Az ember nem is gondolná, hogy ez a régi és igen gazdag kultúra egy valódi kincsesbánya, ami legjobb fajtából való. További célunk - és nevünkben a talán kicsit szokatlanul hangzó "trendi" jelző erre utal -, hogy vonzóvá és divatossá tegyük a magyar kultúrát minden korosztály, de főként a fiatalok számára. Sajnos sokan abba a hitben élnek, hogy ami külföldről jön, az szükségszerűen jobb is, mint ami itthon található. Tévedés! Rengeteg értékes dolog vesz körül minket, csak sokan nem, vagy kevéssé ismerik ezeket. Fedezzük fel saját országunkat és a múltjában, jelenében, jövőjében rejlő csodálatos lehetőségeket!

Minden jót kíván az MTklub szerkesztősége!

Szólj hozzá!

Címkék: köszöntő mtklub

A bejegyzés trackback címe:

https://mtklub.blog.hu/api/trackback/id/tr252188884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása