Magyar Trendi Klub

A Magyar Trendi Klub (mtklub.hu) cikkeinek archívuma.

Kövesd a frissítéseket!

Friss topikok

Emlékezés a Tisza parton (Puskás Ferenc, 1927-2006)

2006.11.27. 10:45 mtklub.hu

 November 17. Ugyanolyan nap mint a többi, hétkor kelek, háromnegyed kilencre már bennt is vagyok az irodában és kezdődhet a napi internet adag. Szóval éppen hozzáláttam volna a reggeli takarításhoz amikor szól a telefon, meglepő módon pedig kuzinom szólít meg,(aki ha tudná hogy holnap itt van a világvége még akkor sem kellne föl a délelötti órákban) majd közli velem hogy menjek le a Hársfa sörözőbe (190Ft a korsó barna), mert meghalt Puskás Öcsi.

emlekezes.JPG

Írhatnék hosszú sorokat arról hogy milyen érzések keletkeztek villámütésszerűen bennem de ezt röviden lezárnám annyival hogy nem jók, leszámítva a hidegrázást mert azt kimondottan szeretem.Tudtam persze hogy nem képesek 300 évig életben tartani, de titkon reméltem hogy Ő mindig velünk marad, és majd ha egyszer az élet megajándékoz gyermekekkel akkor majd Öcsi bácsi történeteit hallgatva fogják álomra hajtani fejüket. Mondjuk szerintem így is. Azon a bizonyos napon még kötéllel sem tudtak volna elráncigálni az internet elől. Elkezdtem szervezkedni, nyomtatni, gyűjteni minél több okosságot, hogy a lehető legtöbb embert össze lehessen hívni egy esti megemlékezésre.

Este 7 órakor a Tisza-parti aranycsapat szobornál percről-percre egyre több gyertya kezdte bevilágítani a kis teret. Megindult a nagy sztorizgatás. Mindenki hozzá tett egy-egy érdekes rörténetet. Valaki az Aranycsapatról majd a 6:3-ról beszélt, a Honvéd és persze Pancho madridi évei sem maradhattak el. Lacó cimborám még egy bőrlasztival is meglepett minket, úgyhogy már indulhatott is a rögtönzött emlékmeccs. Persze mindenki Puskás öcsi akart lenni, közben pedig Szepesi Gyuri bácsi hangját próbáltuk utánozni kissebb nagyobb sikerrel. Aki meg nem állt be gurigatni az a padnál ülve Sebes Gusztáv szerepét igyekezett betölteni (inkább kissebb sikerrel). Időközben előkerült pár üveg vörösbor, melyek elfogyasztása után miről is lehetne igazán vitatkozni, mint a jelenlegi magyar foci helyzetéről. Néhány üveg minőségi nedű és már látni a céltáblán Kisteleki Úr fejét, minket meg az MLSZ elnökségben. "Mindegy,hagyjuk!" - mondtuk is, nem evvel kell most foglalkozni! És tényleg nem, ott van arra sajnos az év többi napja.
puskas.jpg

Visszagondolva nem is várhattam hogy százak gyújtsanak gyertyát (ötvenen azért legalább lehettek volna), de akik ott voltunk november 17-én a Tisza-parton úgy érzem kellően tisztelegtünk Puskás Ferenc emléke elött.

Szepesi György: legendás sportriporter, ő közvetítette többek között a londoni 6:3-as mérkőzést és az 1954-es berni világbajnoki döntőt
Sebes Gusztáv: 1949-1957 a magyar válogatott szövetségi kapitánya
Kisteleki István: a Magyar Labdarúgó Szövetség jelenlegi elnöke

Gombos Péter

Szólj hozzá!

Címkék: sport ünnep puskás ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://mtklub.blog.hu/api/trackback/id/tr102188818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása