Magyar Trendi Klub

A Magyar Trendi Klub (mtklub.hu) cikkeinek archívuma.

Kövesd a frissítéseket!

Friss topikok

Magyar Trendi Klub Vs. Beverly Hills

2007.12.20. 20:25 mtklub.hu

 

50pet.jpgNem is olyan rég az egyik tévéállomáson láttam egy dokumentumfilmet a mai magyar fiatalok példaképeiről. Szörnyű. Bevallom, sokszor néztem már egy másik adón egy műsort, amely a sztárok mindennapjaival foglalkozik. Ki mennyit költ verdákra, ruhákra, nyaralásra, olyan teljesen felesleges kacatokra, mint például gyémánttal kirakott mobil, ami kb. fél év múlva már elavult lesz, DVD lejátszóval teletűzdelt fürdőkádra, akármire, amiből státuszszimbólumot lehet teremteni. És az esztelen költekezés túloldalán ott vannak azok a szegény hülyék, akik azt hiszik, csakis így épülhetnek be a társadalomba. Szegény szülők pengetik ki a súlyos pénzeket a gyerekek szarságaira, mert Beyoncé újra divatba hozta a kezeslábast.
Legyél már önmagad, magyar ifjúság, ne egy utolsó piaci kópia, ami 500 forintot sem ér a kínai piacon! A sztárok is emberek, nekik is be kell kötni a cipőfűzőjüket. Nekik is büdös az, amit a fehérarany-budiba termelnek! Annyi a különbség, hogy nekik van pénzük, neked meg nincs.
Olyan sztároknak tolsz babérkoszorút a fejébe, akik csak magukkal törődnek és nem érdekli őket, hogy élsz-e vagy halsz? Tudom, hogy a XXI. századot tapossuk, de álljon már meg a menet, emberek! Ez lenne most a normális? Ha nem olyan ruhát hordasz, mint Justin Timberlake, egyetlen csajt sem fogsz megdönteni a hétvégén? Ha nem olyan szép szőke a hajad, mint Paris Hilton kisasszonynak, leszarnak majd a pasik? Az érdemleges dolgok helyét átvették a tárgyak? Nagyon úgy tűnik. Ezen elgondolkodva állítom egymással szembe a mostani amerikai sztárokat – mert hát valljuk be, hogy ennek a fajta manipulációnak ők a legjobbjai – és a Magyar Trendi Klub által tisztelt igazi (legyünk menők: TRÚ) karaktereket.
Megjegyzem, a küzdelem akkor is egyenlő, ha azt egy nő és egy férfi vívja egymással, hiszen itt nem a fizikum számít, hanem a belső értékek.
Akkor kezdjük!

Paris Hilton VS. II. Rákóczi Ferenc

Paris Hilton kisasszony annyira közismert, hogy a nevét még a szövegszerkesztő sem húzza alá, nem úgy, mint radarzseni Bay Zoltánunkét. Hatalmas hiba! Nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy tinik szerte a világon példaképként tekintenek egy olyan libára, aki folyamatos szexbotrányai által tud csak bennmaradni a köztudatban. Lefekszik mindenkivel, ezt DVD formában meg is lehet csodálni. És mit mond erre a világ? „Ahh, Paris! Vadóc kislány!” Érdekes. Ahonnan én jövök, ezt inkább úgy mondják: „Büdös szajha!” Rákóczinak nem kellett végighancúroznia a fél világot ahhoz, hogy emlékezzenek rá. Éppen elég volt igaz eszmék mellett kiállnia.
Hilton kisasszony (továbbiakban csak B.SZ.) tetemes pénzösszeggel rendelkezik, mivel szülei birtokolják a világ talán leghíresebb szállodaláncát. Rákóczi csóró lett volna? Kötve hiszem. Ha jól emlékszem, földbirtokos volt, nem kevés korpával. Tehát, kedves B.SZ. elmehetsz te az erdélyi kénes barlangokba levegőzni!
Nemrég mind láthattuk a tévében B.SZ.-t börtönbe vonulni, ittas vezetésért. Itt két dolgot említenék.
Egy. Mint azt tudjuk, Rákóczi földesúr volt. Általában ezeknek az arcoknak volt saját börtönük. Na, ki a menőbb? Aki bekalickáz, vagy akit bekalickáznak?
Kettő. Ha ittasan vezetni annyira király dolog, gondoljunk csak bele: tuti, hogy Rákóczi is lovagolt életében részegen.
A múltkor láttam, hogy B.SZ. „feltalált” egy roppant eredeti pólót. Egy ’That’s hot!’ (Dögös!) felirat található rajta. Sokan talán nem tudják, de Rákóczi is nagy májer volt a textileken nagyon jól mutató feliratok kitalálásában. Az Ő címerén és zászlóin mondjuk nem ennyire hangzatos és ötletes frázis szerepelt, inkább ennyi: „Cum deo pro patria et libertate!” (Isten segedelmével a hazáért és a szabadságért!) Nem kétséges, hogy az ezeket a zászlókat hurcoló embörkék nagyobb tisztelettel adóztak eme mondatnak, mint bármelyik kis szánalmas csajszi a dögös kis pólójában.
Tudom, mélyen tisztelt B.SZ. kiadott egy lemezt is. Habár a szorító két sarkában kuporgó híresség közül ezt csak ő mondhatja el magáról, énekhangját hallva azt is leszögezhetjük, hogy akármilyen orgánuma is volt szabadságharcunk vezetőjének, vetélytársának fülsüketítő nyöszörgésénél csakis szebb lehetett.
Tehát, kedves B.SZ. lezúztunk, kibeleztünk, nem vagy valami nagy újdonság, úgyhogy elmehetsz te Las Vegasba konnektort nyalni!
Az állás tehát:

MTKlub – Beverly Hills 1:0

choose.gif

50 cent VS. Petőfi Sándor

50 cent (a továbbiakban 100 forint) nevét mindenki vágja. Ő az a rapper, aki mindig félmeztelen pörög, mert úgy mindenki látja, hogy széjjel van varrva, és emellett még arra is van ideje, hogy mélyenszántó gondolatokat közöljön velünk a drogokról, a női mellekről, valamint arról, hogy faszajó dolog gengszternek lenni, mert akkor tök sok pénzed van, megéri érte szétlövetni a segged, mivel a kemény világ farkastörvényei között vagy meggazdagodsz, vagy kinyiffansz. Több lehetőség nincs. Ha mindent jól csinálsz, magadra tetováltathatod haverod portréját, aki nem volt olyan szerencsés, mint te és az orrod előtt vertek halálra, jól megkettyintheted az előbb már említett B.SZ.-t, lófrálhatsz olyan súlyos srácokkal mint Puff Daddy és mehetsz börtönbe tiltott fegyverviselésért.
Petőfi Sándor és 100 forint habitusa ugyan mutat eltéréseket, de hasonlóságok is észrevehetők.
Mind a ketten szegény családból származnak, csak míg százas haverunk elment rabolni, meg gyilkolni, meg kisgyerekeket ellátni a megfelelő mennyiségű heroinnal, Petőfi inkább éhbérért mulattatta a jónépet, mint vándorszínész. Jobb egyenes Petőfitől, 100 forint a földön. Rászámolunk, de az „egy” után felkel.
Második menet. 100 forint igazi irodalmár. A „Candy Shop” című versével durván szorongatja Sándorunk, felülmúlni azonban nem tudja, a „Föltámadott a tenger” záró sorai hatalmas bal horoggal küldik padlóra. Kettőig ott is marad, majd felpattan.
Illegális dolgokat nagyon menő manapság csinálni. Gondoljunk csak előzőleg említett B.SZ.-re. Ezek alól 100 forint sem kivétel. Engedély nélküli fegyverviselés, gyorshajtás, stb. Szép kis lajstrom. Petőfi is izgága természet: állam elleni izgatás, engedély nélküli felvonulás, engedély nélküli szabadságharc az elnyomók ellen. Arról nem is beszélve, hogy a harc alatt gondolom mindig volt nála kard. Illegális fegyverviselés.
Én is tudom, hogy fél sört érő cimboránk előadóművész hírében áll. Sok ezer ember előtt koncertezik, de ez sajnos még mindig édes kevés a jó öreg Petőfi Nemzeti Múzeum előtt adott performanszához képest.
És végül azt sem szabad elfelejtenünk, hogy amíg 100 forintos haverunkról csak egy vackokat forgalmazó, olcsó üzletláncot neveznek el, addig Petőfi Sándorról sugárutakat, utcákat, tereket, iskolákat.
Szép jobb horog volt.

MTKlub – Beverly Hills 2:0

mvsj.jpg----------Justin Timberlake VS. Hunyadi Mátyás----------

Justin Timerlake közismert zenei agytröszt, az *N Sync egyik oszlopos tagja, R’N’B és Hip –Hop seggek kitartó nyalogatója, sikeres üzletember és nyálgép. Ő az, aki a háta mögött bőszen bólogató negyven - feltehetően rabló - gettóarccal, lakásom alapterületét megszégyenítő kocsikkal, tepsi-méretű aranyfukszokkal nagyon durván elnyávogja, hogy elhagyta a nője, rávilágítva ezzel arra, hogy milyen béna. Meglehet, begyűjtött már vagy száz Grammy-t és ugyanennyi millió dollárt, de sajnálatos módon ez nem igazán ér fel egy ország vezetésével, kultúrteremtő akciókkal, stb.
Na nézzük csak.
Külcsín. Justin Timberlake a nők bálványa. A haja legyen akármilyen is, akármennyire nézzen is ki úgy, mint egy idióta - ha valahol megjelenik, a tini kiscsajok őrült sikoltozása garantált. Mióta a felsőtestét is kigyúrta, azóta a hatás sokszorozódva jelentkezik. Mátyás külleméről nem tudunk valami sokat, de egy feljegyzés említi, hogy egyszer, mikor a török szultán követet küldött hozzá, az belépve a trónterembe szavát, üzenetét felejtve rogyott térdre Mátyás tekintélyt parancsoló megjelenése előtt. Hát igen, Justin „olyan cuki”, Hunyadi meg „igazságos”. Erről ennyit!
Siker. Justin nagyon ott van a szeren. Saját lemezkiadó cége van. Rengeteg pénzt mozgat meg, sokat kaszál is. Nem úgy, mint Mátyás, aki - mint köztudott - a legcsóróbb Hunyadi-házi királyunk volt…
Ingatlan. Feltehetően már nincs olyan ház Malibuban, amit Timberlake ne vett volna már meg legalább egyszer. Gyönyörű villái vannak, hatalmas hodályok, akkora nappalival, mint a parlament, viszont ha egyszer eltávozik majd közülünk, nem biztos, hogy turisták hada fog majd azért oda menni, hogy lássák: „Itt élt Justin!” Hunyadi Mátyás egykori királyi birtokát, mely Visegrádon található, még ma is számos emberke látogatja. Arról nem is beszélve, ha későbbi királyi székhelyére, Bécsre gondolunk!
Tudjuk mind, Mátyás keménykezű, műkedvelő hadúr hírében áll, aki nem volt rest akkor sem, ha adót kellett emelni, vagy rendkívüli hadiadót kellett kivetni, nagyban megnehezítve ezzel mind a parasztok, mind a földesurak anyagi jólétét. Ugyanez a helyzet Justin megvezetett rajongóival, akik horribilis összegekért mennek el koncertjére, vagy veszik meg a CD-t, hogy megmaradjanak a nemzetközi trend zavaros vizein. Csak éppen az a különbség, hogy míg amerikai barátunk egyrészt egy olyan műfaj éllovasa, amely pár év múlva valószínűleg halott lesz, másrészt ezt a pízt saját maga boldogulására fordítja, Mátyás a koncertjegyek helyett gyűjtögetett adókért cserébe megvédte a parasztságot a földesurak önkényétől, megveregette egy kicsit a török vállát, hogy egyelőre nem kell neki idejönni Nyugat–Európába, valamint még arra is volt ereje, hogy idehaza megteremtse az immáron 600 éve töretlen népszerűségnek örvendő reneszánsz és humanizmus művészetét, a könyvnyomtatást, meg egyéb ilyen apró dolgokat, amik nagyban hozzájárultak egy egész ország fejlődéséhez.
Egyszer láttam, ahogyan Justin Timberlaket kőkeményen megszívatták egy zenecsatorna műsorában. Mátyás, mint azt tudjuk, nagy szivatógép volt. Gondoljunk csak a gyevi bíró esetére, vagy arra a legendás, ultra-szezonális kutyavásárra, esetleg arra az esetre, amikor a teljes főúri gárdát alázta le egy közönséges pásztor segítségével. Hát igen, kicsit máshogy jön ki, ha arról beszélnek, hogy mennyire vágták át a fejed, vagy arról, hogy te mekkora ászállat módon verted át az arra érdemeseket! És ha mindezt fél évezred távlatából teszik, az maga az abszolút trendiség. És mivel ezt, csak egyikőjük mondhatja el magáról, így egy négy bekezdésen át tartó súlyos csépelés végeredményeként…

MTKlub – Beverly Hills 3:0

Paris_limpek.jpg

Michael Jackson VS. Tinódi Lantos Sebestyén

Azt hiszem, nem rabolgatom fölöslegesen senki idejét sem…

MTKlub – Beverly Hills 4:0

Az elkövetkező meccsek eredményeiről természetesen beszámolunk majd...

-Limpek-

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény mtklub

A bejegyzés trackback címe:

https://mtklub.blog.hu/api/trackback/id/tr52187910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása