Magyar Trendi Klub

A Magyar Trendi Klub (mtklub.hu) cikkeinek archívuma.

Kövesd a frissítéseket!

Friss topikok

Álszociológiai tanulmány Trianon 88. évfordulója alkalmából

2008.06.08. 00:44 mtklub.hu

 2008. Június 4. Nemzeti gyásznapunk, a trianoni békediktátum 88. évfordulója. Az ország több, mint kétharmad részét elcsatolták tőlünk. Ennek eredményeképp családok szakadtak szét.

A természet alkotta Kárpát-medencei egységet szakították szét erőszakkal. Azt az ökoszisztémát, melyre egy erős állam, erős gazdasága épült.
És mégis, hála az 50 évnyi agymosásnak, aki sérelmezni meri ezt az erőszakos igazságtalanságot, azt a magyar társadalom jelentős része jobb esetben múlton kesergő, begyöpösödött magyarkodónak, rosszabb esetben neonáci nyilasnak bélyegez meg. Utóbbinak annyi alapja talán van, hogy nem kevés kopasz fejű fiatal visel nagymagyarország-pólót, ám ez még önmagában nem lehet ok ilyen fokú általánosításra.
trianon.jpg
Ezek a sztereotípiagyárban dolgozó emberkék általában – megfigyeléseim szerint (így hát ez is egyfajta szubjektív empirizmuson alapuló sztereotípia, vigyázat!) – látszólag hatalmas önbecsüléssel rendelkeznek, verik a mellüket, hogy ekkor meg akkor mennek ki külföldre, ennyi meg annyi pénzzel jönnek haza, ilyen meg olyan kocsit vesznek belőle, milyen „szar” ez az ország, satöbbi. Ám mit ér ez a fajta egocentrikus önbecsülés, a nemzeti önbecsülés nélkül?
Mert Nyugat-Európában nem annyira díjazzák a saját nemzetüket leköpő, gyökértelen embereket. Ez igazából csak nálunk menő, máshol nem. Sehol. Mert, aki nemzetét nem becsüli, saját magát se tudja tiszta szívvel becsülni. Az csak póz. Előbbi előfeltétele az utóbbinak. Meggyőződésem. Nem véletlen vet meg minket szinte egész Európa is.
Ezeknek az embereknek felebaráti szeretettel ajánlom, hogyha Sátoraljaújhely környékén járnak, mélyedjenek bele - akár csak pár percre – a Szár-hegyen található Magyar Kálvária stációin álló idézetekbe. Ha az elszakajtott városok sóhajai se érintik meg őket, akkor semmi.
De a már említett másik sztereotípus, a kopasz fejűek se jobbak. Nem hatja meg őket pl. Erdély szépsége, annál inkább foglalkoztatja őket a cigánykérdés. Ők is ugyanolyan pózerek, mint a gyökértelenek. Merthát, ha valaki leragad a gyűlölködésnél és nem látja a határon túl ragadt szépséget és keserűséget, akkor a nagymagyarország-póló is csak gyökértelenül lóg a levegőben, az önbecsüléshez hasonlatosan.

Akit, részletesebben érdekelnek a békeszerződés objektív, tárgyilagos körülményei (különösképp egy ilyen szubjektív jellegű írás után), az részletes információt talál ezen a honlapon: www.trianon.norma.hu.

 

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://mtklub.blog.hu/api/trackback/id/tr922188372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása