Magyar Trendi Klub

A Magyar Trendi Klub (mtklub.hu) cikkeinek archívuma.

Kövesd a frissítéseket!

Friss topikok

Körözöttes hamburger a Gettóbüfében

2008.01.17. 01:06 mtklub.hu

 A szegedi Olajbányász tér nem tartozik Szeged legszebb és legbiztonságosabb helyei közé. A szürke betondzsungelben éjszaka gyakran tűnnek fel kétes alakok. Aki Hódmezővásárhely felől közelíti meg Szegedet először Csongrád megye egyik legrandább épületének sziluettje jelzi számára az OB tér és egyben Szeged kézzelfogható közelségét. Bizony, aki ebből az irányból ér be a városba, először ezen a nem túl bizalomgerjesztő környéken találja magát. Ilyenkor gyakran meg is éhezhet az ember egy hosszabb autóút után. Miután rászánta magát az illető, hogy leparkoljon, majd kiszálljon a kocsiból ezen a kelet-európai krimibe illő környéken hamar észrevehet egy sárga, kivilágított, csúnya kis barakképületet - ami még a helyi lakóteleppel együtt épült - „lángos, palacsinta, hamburger”, satöbbi feliratokkal. Ám a zord külső, ha nem is érző szívet, de finom ízeket annál inkább takar. Térerő falatozó a hivatalos neve, de a helybéliek egyszerűen csak gettóbüfének nevezik. Gyakran végződnek itt görbe esték, miután egy kis energiára van szükség, némi étel formájában.

204_2035500_4.jpg
A hamburger minőségére abszolút nincs panasz, de hát ezt el is várná mindenhol az emberfia, az már más kérdés, hogy sok belvárosi helyen hiába. Igazából, ami kuriózummá teszi a helyet az nem más, mint a körözöttes feltét, akár jó sok erőspistával megspékelve, amit térítésmentesen belepakolnak a buciba. Sokat hallottam már róla, gondoltam megkóstolom egy kótyagos hajnalban. Remek az alkotóelemek összhatása! Csodálatosan harmonizál az erőspesta csípőssége a körözött lágyságával. Az ehhez hasonló kis dolgok, amelyek véleményem szerint elindíthatják a magyar gyorsbüfé kultúrát felfelé, hiszen a magyar konyha számos eleme – például a csípősséget kölcsönző fűszereink - felhasználhatóak lehetnek különféle gyorsbüfés ételek elkészítésére. Lengyel barátaink például igen bátran, kreatívan használják saját fűszer-eszköztárukat.
Hogy ne tűnjön úgy, mintha reklámozni szeretném a büfét negatívumként megjegyzem, hogy nem egyszer vissza kellett rakatnom a hamburgert a mikróba, ugyanis kifejezetten hidegnek találtam. Egyébként, ami a reklámot illeti tökmindegy, mert a városvezetés úgy döntött, hogy lebontják a régi barakképületet, hogy helyet adjon egy új, modern piaccsarnok számára. Reménykedek, hogy az átalakítás után megújulva, de régi fényében még viszontlátom a helyet. Bizonyára nem csak én vagyok így ezzel, hiszen a büfé igen nagy népszerűségnek örvend a helybéliek körében.
Szóval, ha valaki a Vásárhelyi (Algyői) út felől érkezik be Szegedre vagy csak épp arra jár és éhes, feltétlen kóstolja meg a Gettóbüfé hamburgerét (amíg le nem bontják az épületet) körözöttes feltéttel, egy kis erőspistával. És ha netalántán hidegnek találja, ne legyen szégyellős, rakassa csak vissza szépen a mikróba...

Laczó

Szólj hozzá!

Címkék: szeged gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://mtklub.blog.hu/api/trackback/id/tr102188413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása