Magyar Trendi Klub

A Magyar Trendi Klub (mtklub.hu) cikkeinek archívuma.

Kövesd a frissítéseket!

Friss topikok

Az üzemanyagokról...

2007.01.23. 11:08 mtklub.hu

 Van egy nagyon kedves cimborám, aki apai ágon székely származású. Ő mesélt nekem egy történetet, ami Békás-szorosban esett meg. Engedjék meg, hogy megosszam Önökkel, és egy kicsit a saját gondolataimat is hozzáfűzzem.

oltarko_1.jpgEgy székely srác egyszer elment a szorosba egy kis „kirándulásra”. Útravalóul vitt magával öt méter kötelet, három liter bort és egy szép hosszú zászlórúdon egy magyar lobogót. A 300 méter magas sziklafal (Oltárkő) tövében meghúzta párszor rendesen a boros flakonját, a kötelet a derekára kötötte, és megindult függőlegesen fölfelé, hátán a zászlóval... Ahogy haladt egyre magasabbra, úgy egyre nagyobb tömeg gyűlt össze alatta, de ő nem zavartatta magát: csak mászott és mászott, néha megpihent egy kicsit, és jól belekortyolt a nedűbe.

Hősünk szerencsésen fölért a sziklafal tetejére, kitűzte a zászlót (hadd lobogjon!), és mivelhogy borának fele meg volt még, lekuporodott a rúd tövébe, és nekilátott elfogyasztani azt. Bár természetesen egyre részegebb lett, tudta jól, hogy egy órán belül megérkezik érte a román felségjelzésű helikopter, amibe őt majd nem túl finoman betessékelik, a zászlóval együtt... Csakhogy ez őt nem tudta érdekelni már. A részeg ember derűjével tűrte, ahogy belökdösik a járműbe, és az őrsre menet kissé elmosódva talán, de madártávlatból láthatta az alatta elterülő tájat, azt a tájat ami arra késztette, hogy ilyen bajba sodorja magát...

A történetnek vége, de számomra ahogy ezt elmesélte Áron barátom, korántsem ért véget. Hány liter kerozint égettek a helikopterben addig, amíg le nem szedték a szikla tetejéről ezt a nem kicsit részeg srácot? És ennek a srácnak mi volt az üzemanyaga? Három liter bor kontra több hektoliter kerozin... Aránytalan a fűtőérték: volt hősünknél még valami, ami arra késztette, hogy ezt a nem kicsi, ám esztelen tettet végrehajtsa, és ez a valami a hátán vitt édes teher volt... Mennyivel több pénzbe és energiába került, hogy semmissé tegyék a tettét, mint végrehajtani azt!

De ekkor eszembe jutott a másik oldal. „Mennyivel több idejébe és energiájába került ennek a hülyegyereknek felmászni oda, mint nekünk odamenni se perc alatt a helikopterünkkel és leszedni onnan!” – gondolhatnánk, ha éppenséggel a történelem fordítva hozta volna, és a Békás-szoros tetejére román lobogó került volna. Akkor nem látnánk a mögötte álló komoly teljesítményt és akaratot. Akkor elfogultak lennénk...

És valljuk be: ez így szép, így ér valamit a tett, ez így van rendjén...

Gyerek

Szólj hozzá!

Címkék: erdély

A bejegyzés trackback címe:

https://mtklub.blog.hu/api/trackback/id/tr752188858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása